10 szempont, amit mindenképp figyelembe kell vennie garázskapu vásárlás előtt

Elhatározta, hogy kicseréli régi, hagyományos garázsajtaját? Most építi házát vagy éppen egy új garázst? A legtöbb embernek szinte semmi tapasztalata sincs a fenti területen. Lehet, hogy építkezett már, de nem mostanában, és mint tudjuk a technológiák az élet összes területén rohamléptekkel fejlődnek. Összeszedtünk 10 olyan fontos szempontot, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni, ha elektromos garázskaput szeretne. Szeretnénk e pár jó tanáccsal segíteni Önt a választásban:

Hörmann Bisecur rendszer

  1. Elsődleges szempont a méret: pontosan tudnia kell, hogy milyen méretű garázskapura van szüksége, mert ez dönti el, hogy megfelelő-e az Ön számára az úgynevezett járatos méretű kapu, vagy egyedileg kell méretezni. Ha egyedi méretűre van szükség, a szélesség változtatható, de a magasság már nem minden esetben.
  2. A rendelkezésünkre álló hely függvénye az is, hogy milyen nyitású lehet az elektromos garázskapu fajtája: billenő kapu, vagy szekcionált garázskapu függőleges vagy oldalirányban illetve garázs redőnykapu. A Hörmann garázskapuk minden nyitási lehetőséget biztosítanak, igény szerint.
  3. Hogyan szeretné nyitni a kaput: kézi-, avagy automatikus vezérléssel? Amennyiben építkezik és az elektromos nyitási módot választotta, érdemes az automatika, a konnektorok és kapcsolók helyét már előre kialakítani, a garázskapu könnyebb kivitelezése érdekében.
  4. Hőszigeteltség: van egy bizonyos „K” tényező, ami az Ön számára sem biztos, hogy ismerős, de ez nem más, mint az elektromos garázskapu hőátbocsátási tényezője, amivel Önnek nem sokat kell foglalkoznia, hiszen ez egy laboratóriumi környezetben mért érték, tehát nem reális. A Hörmann garázskapuk szigeteltsége egy átlagos műanyag ablakénak felel meg. Természetesen külön kérésre lehet alap, vagy akár erősebben szigetelt kaput is választani, érdemes átgondolni, hogy fűteni fogják a garázst vagy sem.
  5. Bordás vagy kazettás kivitelben szeretné kapuját, a bordás árfekvése általában kedvezőbb, mint kazettás társaié.
  6. Szeretne-e üvegezést az elektromos garázskapuba?
  7. Színes vagy fóliával ellátott elektromos garázskaput szeretne, illetve szeretné, hogy a bejárati ajtóval harmonizáljon? A Hörmann garázskapuk esetében bármelyikre van lehetőség.
  8. Garancia idő: a Hörmann garázskapukra 10 év garanciát ad a gyártó, míg vannak cégek, melyek minimális időtartamú garanciával árulják termékeiket.
  9. Esztétika: a Hörmann garázskapuk, mind billenős, mind pedig szekcionált kivitelben egyaránt roppant esztétikusak és nagy színválasztékban kaphatók.
  10. Biztonság: a Hörmann kapuk olyan védelemmel vannak ellátva, hogy még áramszünet esetén is védve van az épület, hiszen a garázskapu nyithatatlan.

Remélhetőleg ezzel a pár jó tanáccsal tudtunk segíteni Önnek, illetve ízelítőt adhattunk a Hörmann garázskapuk nyújtotta előnyökből. A Hörmann cég egy több generációs, német családi vállalkozásból nőtte ki magát Európa piacvezető cégévé, amely elköteleződött a minőség, az innováció, az élhető környezet és a környezetvédelem mellett. Ha a Hörmann garázskapu mellett teszi le voksát, a lehető legjobban dönt és még az unokái is élvezik majd e jó választását, hiszen ezek a kapuk nem csak egy generációt fognak kiszolgálni.