Mekkora felfordulással jár a garázskapu beépítése?

Gyakran kérdezik tőlünk, sokszor talán kicsit félve is, hogy mekkora “rumlival” számoljanak a garázsajtó beépítése során. A megnyugtató válasz után sokan érdeklődnek a szerelés menetéről:

Ha megkérdezzük a friss garázskapu tulajdonosokat a kérdésről, valószínűleg mind azt mondják, hogy egyáltalán nem jár rombolással a beépítés. Való igaz, hogy a legtöbben esetben szinte semmilyen utólagos igazításra nincs szükség, mégis vannak esetek, amikor kifejezetten ajánljuk az utólagos „lejavításokat”.

Miért?

Előfordulhat, hogy a garázskapu keretét a falhoz állítva észrevesszük, hogy nem stimmel a függőleges irány. Itt hiányzik 3 cm, ott 2cm. Ahhoz, hogy a garázskapu tökéletesen működjön, szükség van arra, hogy mi függetlenül a faltól, megfelelően építsük be azt. Ilyenkor szükséges az utólagos lejavítás.

Ez általában nagyon rövid korrigálást igényel mégis szükséges ahhoz, hogy az új garázskapu valóban passzoljon az otthonunkhoz!

A beépítés pontos menete:

Garázskapu beépítés

Kollégáink az egyeztetett időpontban megérkeznek a telepítés helyszínére. Ez általában reggel 7:00-9:00 között történik, de természetesen eltérő időpontot is meg tudunk beszélni. (Volt például olyan eset, amikor egy ismert humorista arra kért minket, hogy éjszaka építsük be a kapuját, mert akkor dolgozik, nappal pedig alszik – A kapu sikeresen be lett építve)

Amennyiben szükségét látják, a helyszínen mégegyszer pontosítanak a beszerelésről. Ez sokszor praktikusabb elhelyezést jelent, mert előfordul, hogy a megrendelés és a beépítés között az ügyfél kérésére hosszú idő telik el, ami alatt megváltozik a környezet és praktikusabb lehetőségek adódnak. (Ilyen lehetőség például az, hogy a garázskapu belső síkjára rá lehet fordulni a hőszigeteléssel a későbbiekben, vagy egy egyszerű belső nyomógombot készíthetnek ott gyakorlatilag fillérekből.) Kollégáink több mint 10 éves rutinnal telepítik a kapukat, nagyon sokszor még jobb megoldást tudnak az Ügyfeleinknek nyújtani.

A beépítés helyszíntől függően 6  (nagyon ideális, ritka eset) – 8 óráig tart, de mindig befejeződik aznap, ha rajtunk múlik. Az elmúlt tizenöt évben kevesebb mint 10 alkalommal nem sikerült befejeznünk a több mint 6000 helyszínből.

Kollégáink ezután ismertetik a kapu működését, karbantartását és tisztítási feladatait (évente egyszer általában elég). Ezen felül rövid balesetvédelmi oktatást is tartanak a kapu működtetésével kapcsolatban, valamint átbeszélik a speciális helyzetek kezelését: pl.: áramszünet (kioldás és zárás, azaz a működtetés menete)

Összetakarítunk és távozunk a helyszínről, Ön pedig kényelmesen használhatja új kapuját hosszú-hosszú évekig!