Hogyan mérjem le a garázskapuhoz szükséges méreteket?

Az ajánlatkéréshez és helyszíni felméréshez szükséges adatokat Ön is nagyon könnyen le tudja mérni mindössze egy mérőszalag segítségével. Az alábbi pár képpel megpróbálunk segíteni, hogy minden méretet tisztán lásson Ön is. A szükségességüket jeleztük minden kép alatt, de arra is van lehetőség, hogy egészen egyszerűen kihagyja a méreteket az ajánlatkérésnél.

Az alábbi pár lépés segítségével könnyedén felmérheti saját magának a kapu ajánlathoz szükséges méreteket. Arra kérem Önt, hogy a méretezéshez vigyen magával egy papírt és tollat, amire röviden lejegyzeteli az alábbi méreteket:

Így mérje le a szükséges méreteket:

Garázskapu magasság

A garázskapu magassági mérete: Végleges aljzat szinttől mért magasság. Pár centimétert a magassággal “tudunk” játszani, de érdemes minél pontosabban megmérni.

Garázskapu szélesség

A szélességi méret lemérése: A tiszta nyílás szélesség lemérése, ezt a gyakorlatban szoktuk szabad átjáró méretnek is mondani, ez a használható szélességi méret.

Garázsajtó szemöldök magasság

A szemöldökmagasság lemérése: A garázskapunak a felső részen van egy összekötő része ezt hívják felső blendének.  Ez a helyméret azért szükséges hogy lássuk elfér-e az összekötő blende.

Két oldali helyigény:

A garázskapu a garázs belső oldalára (belső falsíkra kerül). A tiszta nyílásméretből nem szeretnék elvenni, így a belső sínek és vasalatok két oldalt helyezkednek majd el. A minimum helyigény itt 10 centiméter, de akkor is van megoldás, ha ennél kisebb az adott hely.

Garázsajtó belső falsík

Bal helyigény lemérése

Garázsajtó felmérés

Jobb oldali helyigényének mérés

Ezeket a méreteket szükséges lemérni ahhoz, hogy pontos ajánlatot tudjunk Önnek adni a garázskapura. Ha ezzel készen van, akkor kérjen ajánlatot, ha elakadt akkor hívjon minket segítségért vagy egyszerűen csak hagyja ki az adatokat az ajánlatkérésnél. Ha nincs a megfelelő méret, az a gyakorlatban általában azt jelenti, hogy hiányzik a felső áthidaló szemöldök rész vagy nincs benyúló fal jobb vagy bal oldalt. Ilyen esetekben sem kell megijednünk, hiszen van megoldás a beépítésre ebben az esetben is. Ilyenkor egyszerűen csak hagyja ki azt a részt az ajánlatkérőben vagy írjon be egy nincs feliratot és mi tudni fogjuk, hogy milyen egyéb kiegészítőt ajánljunk a probléma megoldására. Több mint 16 éve telepítünk helyszínen garázskapukat, nincs számunkra lehetetlen helyszín!