Garázskapu választás és ajánlatkérés

Az Ön számára megfelelő garázskaput pár perc alatt ki tudjuk választani. Arra kérem Önt, az alábbi pár információt olvassa át, a végére biztos vagyok benne, hogy ki tudja választani a megfelelőt!

Egyszerű ajánlatkérés azonnal

Első lépésben a szigeteltségi fokot választjuk meg

Hőszigeteletlen (utólag hőszigetelhető garázskapu) – LTE típusú.
Ezeket a garázskapukat olyan helyre ajánlom, ahol a garázs nem „szerves” része a háznak, illetve semmilyen fűtés nincs benne.

Közepesen hőszigetelt – EPU típusú (22mm)
Ezek a garázskapuk már megfelelnek a szigorú német hőtechnikai követelményeknek. Hőátbocsátási tényezőjük egy jó minőségű műanyag ablakéval vetekszik. (K értékek= 1,0 W/m2K lamella-érték, K=1,36 W/m2K kapulap-érték, K=1,80 W/m2K kapu-érték)

Erősen hőszigetelt – LPU típusú (42mm)
Ezeket olyan helyekre javaslom, ahol a garázs a ház „szerves” része és fontos a kiemelkedően jó hőszigetelés! (K értékek= 0,5 W/m2K lamella-érték, K=0,9 W/m2K kapulap-érték, K=1,3 W/m2K kapu-érték)

Második lépésben a motívumokat választhatjuk meg

Alapesetben a bordás motívum mindig kedvezőbb árfekvésű, mint a kazettás.

Hörmann bordás és kazettás garázskapu

A megfelelő szín kiválasztása

Alapesetben a garázskapu színe fehér. Természetesen van lehetőség színes és fafóliás felületű garázskapu választásra. A lentiekben a Hörmann alapszíneket és Fafóliás színeket találja. (Természetesen gyakorlatilag bármelyik színű garázskapu külső felület lehetséges, a RAL színskála alapján. Hőszigeteletlen garázsajtó csak RAL 9016 Fehér színű lehet.

Hörmann alapszínek:

Hörmann garázskapu RAL színek

Fafóliás garázskapuk

Hörmann fafóliás garázskapu

Motorizálás

Kézi működtetés esetén külső zár és fogantyú garnitúrát szerelünk fel. A Hörmann garázsnyitó motorokról: Minden motorban van egy un. nyomatékhatároló, mely záráskor nem engedi, hogy a motor rácsukódjon valamire. Hogyan is működik ez? A garázskapu záráskor ha valamilyen tárgyba ütközik, megnyomja egy picit, majd kb. 40 – 50 cm-re visszanyit. Az ajánlott motorok mindegyikében van feltolás elleni védelem. Ez gyakorlatilag egy betörésvédelmi plusz funkció, mely megakadályozza azt, hogy az ajtót fel lehessen feszíteni kívülről!

A garázskapu helyigénye

A lenti képen a garázst látjuk belülről. A következő adatokra van szükségünk : nyílásszélesség , nyílásmagasság, szemöldökmagasság, oldalszélesség1, oldalszélesség2 (Amennyiben utóbbi 3 közül valamelyik 0 cm úgy – nincs szót írjuk be a kitöltési ívbe!)

AJÁNLATKÉRÉS