Hörmann Berry billenő garázskapu rugó

Hörmann Berry billenő garázskapuhoz tartozó rugók utánvétellel azonnal rendelhetőek raktárunkból. A rugó pontosabb meghatározásához szükség van a garázskapu méretére. Ha nem tudja megmérni a rugót vagy nem találja a rugó adatlapját, akkor is tudunk megoldást biztosítani. Ebben az esetben kollégáink a helyszínre szállítják a raktári rugókat és a megfelelő rugót fogják a helyszínen cserélni.

A rugó fontos paraméterei (ha nincs más megoldás) a nyugalmi állapotban (nem feszített) mért hosszuk és a rugó külső átmérője. Ezeket csak abban az esetben fontos tudnia, ha nem tudja meghatározni a garázskapu méretét.

Hörmann billenő garázsajtó rugó

A Berry billenő rugóknál a legtöbb esetben a számot ( 3 számjegy, általában 00-val kezdődik, leggyakoribbak a 001, 002, 003 típusú rugók) a rugó “beakasztó vason” találjuk. A rugók jellemzően hármasával vannak ezen a vason, sajnos arra nincs mód, hogy egyesével cseréljük őket, csak a komplett egységet.

Fontos megjegyezni, hogy gyakorlatilag az előforduló rugók döntő többségét tartjuk raktáron, így szinte azonnal cserélni is tudjuk őket, illetve tudunk szállítani is.

Fontos tudni, hogy a Berry kapuk rugói általában nem egy rugósak, azaz inkább rugócsoportoknak nevezhetjük őket. A kapu súlyától függően lehet két vagy három rugós. A gyakorlatban ennél nagyobb rugószámmal a kötegben csak nagyméretű vagy ipari jellegű billenőkapuknál találkozhatunk. A rugókat egyesével cserélni sajnos nem lehet, csak egyben az egész köteget. Fontos megtartani a rugót takaró műanyag egységet, mert ez véd meg a későbbiekben is az ellen, hogy valaki véletlenül pl. ujjal nyúljon a szétfeszített rugók közé. Amennyiben ez nem áll rendelkezésére vagy nincs már fent, kérje kapus szakember segítségét, jobb megelőzni az esetleges baleseteket.

A rugó átmérője az esetek többségében ugyanaz, csak a hossza változik. A különböző hosszokat számokkal jelölik, 001-től indul a számozási rendszer, egészen 004-ig a leggyakrabban. Lakossági használatban ritka a magasabb számú rugó, így ezeket a számokat érdemes megkeresnie a rugócsoportot összetartó beakasztható fémlemez tetején.