Milyen minimális magasság szükséges a garázskapu beépítéshez?

Rengeteg Ügyfelünktől hallottam már azt, hogy szerinte nem lehet garázskaput beépíteni hozzá, mert egész egyszerűen nagyon kicsi a hely ahhoz, hogy oda beférjenek ezek az “új kapuk”. A Hörmann szinte minden méretre nyújt megoldást, ezért nem igaz a mondat:

“Nekem azt mondták ide nem lehet garázskaput beépíteni”

Szeretnék eloszlatni egy tévhitet ezzel kapcsolatban. Az esetek döntő többségében (99%) lehetséges garázskapu beépítése. Még olyan helyre is tudunk megoldást javasolni ahol a teljes belmagasság csak 2 méter. Így tehát biztos lehet abban, hogy tudunk olyan garázskapu méretet, ami megfelel az Ön nyílásához is.

Persze minden garázs más, így előfordulhat, hogy elsőre nem talál megfelelő méretű garázskaput, de ebben az esetben se keseredjen el, hanem kérjen nyugodtan ajánlatot tőlünk! Minden lehetséges alternatívát számba veszünk vagy felsoroljuk azokat az átalakításokat, ami után a garázskapu beépíthető lesz!

Általánosságban megfogalmazható pár ökölszabály a méretekkel kapcsolatban:

  • Jobb és bal oldalt a belső falsíkon (a garázson belül) a nyílás mellett 10-10cm helyre van szükség oldalt – ide jön a két oldalsó tok
  • Felül pedig 300cm kapuszélességig 13cm-helyre, 300 cm szélesség felett pedig 24 cm helyre (felár ellenében ez a helyigény csökkenthető)

Garázskapu méretek és helyigény

Az egyszerűség kedvéért a fenti képen könnyen átlátható, hogy melyik méretekről volt szó fentebb.

Mit lehet tenni ha a garázsunkban nem áll rendelkezésre hely?

  1. A legfontosabb, hogy az esetek többségében így is beépíthető a Hörmann kapu
  2. Általában keretet készítünk, amelyet a nyílásba építünk be, így megkapjuk a szükséges helyet a beépítéshez
  3. Ha nem mi készítünk keretet, akkor Önök is elkészíthetik úgy, hogy rendelkezésre álljon a beszereléshez szükséges méret.
  4. Kérjen tőlünk ajánlatot, és tájékoztatjuk a lehetőségekről akkor is, ha nincs meg alapesetben a szükséges helyigény.

Mit tudunk csinálni abban az esetben ha nem áll rendelkezésre a megfelelő hely?

Ebben az esetben sem szabad megijednünk, hiszen gyakran egyszerűbben megoldható a dolog mint gondolnánk. Ilyenkor azonban azzal érdemes számolni, hogy nagy valószínűséggel csökkenni fog a hiányzó oldalon a használható, “tiszta” nyílás szélesség vagy magasság. Szélességében minimálisan 9,5 (10) cm-re van szükségünk, felül pedig mérettől változó. Amennyiben megtisztel minket ajánlatkérésével, úgy készségen segítünk Önre szabva megoldani a helyigény problémáját!