Hogyan választanak garázskaput az emberek, és hogyan kellene választaniuk? – egy szakember meglátásai

Ismerős önnek a Hörmann garázskapu? Reméljük igen, mivel cégünk úgy tartja, a leghatékonyabb marketingeszköz a kiváló termék. Ezért lehet jelen a Hörmann cég huszonöt éve a magyar piacon, miközben ötven éve piacvezető Európában.

Lássuk hát, hogyan is választanak az emberek garázskaput, milyen szempontok vezérlik őket döntésük meghozatalában.

Hörmann garázsajtó gyártás

Sajnos itthon az első kritérium az ár.  A leendő vásárló nem azt nézi, milyen minőségű a kapu, csupán azt, hogy most mennyibe kerül. Ugye ismerős a kép, amikor az áruházban minden terméknek először az árát nézik meg, és csak azután emelik le a polcról, ha az már megfelel a várakozásoknak. Ön ne kövesse el ezt a hibát!

Ha elektromos garázskaput tervez vásárolni, akkor a Hörmann garázskapu az ön optimális választása, mert az árcédula nem minden. Amit ma esetleg olcsón, de nem elég körültekintően megvásárol, az hosszú távon, de akár egy-két év alatt is a többszörösébe kerülhet, ha a termék nem rendelkezik megfelelő garanciális háttérrel. Egy alig néhány éve alapított cég valószínűleg nem rendelkezik olyan garanciális és szerviz háttérrel, mint az ötven éves Hörmann.

Ugyancsak gyakori, hogy a minőségről vagy megfelelőségről való tájékozódás helyett a szekcionált garázskapuk színe és mintázata dönt a választásnál. Természetesen mindkettő fontos mérlegelést igényel, de nem az elején, és nem a legfontosabb minőségi és műszaki ismeretek helyett, csupán azok mellett és után.

 

Lássuk akkor, hogyan kellene választaniuk a Hörmann garázskapu-vásárlóknak szerintünk.

 

  • Bármilyen fontos is a termék ára, egy Hörmann garázskapunál csak másodlagos lehet. Ez az elektromos garázskapu olyan minőséget jelent, ami igen nagy értéket képvisel, mert a Hörmann garázskapura 10 év, az egyéb hozzá tartozó alkatrészekre 5 év garanciát biztosít a cég, ráadásul helyszíni garanciát nyújt a kapu telepítésére.
  • Önnek tehát várhatóan 10 évig semmilyen kiadása nem merülhet fel a garázskapujával kapcsolatban, de a tapasztalatok szerint azt követően sem sok. Ha minden lehetséges meghibásodás árát levonja a vételárból, kiderülhet, hogy a legjobb minőségű és ár-érték arányú Hörmann garázskaput választotta, szinte féláron.
  • Véleményünk szerint fontos figyelembe venni, hogy építkezéshez vagy felújításhoz keresik-e a Hörmann garázskaput, fűtött vagy fűtetlen garázsépülethez szükséges-e, ebből kiderül, hogy szigetelt falú anyagra van-e szükség hozzá, vagy sem.
  • Fontos továbbá, hogy billenő vagy szekcionált garázskaput szeretne-e a vevő, elektromos garázskaput, vagy kézzel nyithatót? A Hörmann garázskapuk olyan távirányító rendszerrel rendelkeznek, amelyek pillanatnyilag verhetetlen biztonsággal és precizitással zárják és védik a kapukat.
  • Ismerni kell továbbá a garázs méreteit, és egyéb adottságait. Amennyiben nincs az épületrésznek természetes megvilágítása, ablakra is szükség lehet. Bár a Hörmann garázskapuk csaknem kilencven százaléka ma már szekcionált garázskapu, tudni kell, hogy a helyiség adottságai lehetővé teszik-e ennek beépítését.

 

Ugye, hogy az ár nem minden? Döntsön körültekintően, és soha sem kapkodva! Mi itt leszünk vélhetően 25 év múlva is!