Szekcionált garázsajtó

A szekcionált garázskapuk működését nagyon egyszerű elképzelni és a lenti kép alapján biztos vagyok benne, hogy Ön is látott már ilyen kaput működés közben. Leggyakrabban szekcionált, szekciós vagy lamellánként felnyíló garázsajtónak is szokták nevezni. Legnagyobb előnyei közé sorolhatjuk a billenő ajtóval szemben, hogy a kapu lamellák mozgás közben nem nyílnak ki az utcafrontra, ezáltal biztonságosabb a kapu maga és egyenletesebben működik.  A garázskapu működését ezen a képen láthatja, az egyes szekciók (lamellák) nyitás közben felgördülnek a mennyezettel egy síkban. Ez a szekcionált garázskapu működési elve:

Szekcionált garázskapu működése

A lenti képen látszik belülről is pontosan, hogy a lamellák a mennyezetre futnak. Ezáltal kényelmes helyet biztosítanak a garázsban (nő a használható magasságunk nyitott állapotban is), valamint a felső sínek gondoskodnak a lamellák megtartásáról. Ezeket a síneket nevezzük kapu vezetősínnek. A szekcionált garázskapuk egyaránt elérhetőek hőszigetelt és hőszigeteletlen változatban is. A lenti képen az is jól látszik, hogy működés közben az utcafronton nyugodtan tevékenykedhetünk, parkolhatunk a kapu mozgás nem okoz gondot:

Szekcionált garázskapu belülről

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy nagyon fontos és minden kapunknál tartozék már alap kivitelben is a körkörös gumi tömítés, mely oldalt a lamelláknál zárja el a hideget, valamint a felső részen, alul pedig egy vastag kamrás gumi tömítőprofil gondoskodik arról, hogy a meleg bent maradjon a garázsban.

Garázskapu körkörös szigetelése

Ez a gumitömítés gyárilag alapesetben minden garázskapuhoz tartozék, még az utólag hőszigetelhető (LTE) típushoz is. Előnye, hogy a szekcionált garázskapu körül nem alakulnak ki a panelek és szerelvények mellett hidegfoltok, nem “húz be” a hideg, mert nincs rés sehol. A további hőszigetelést a lamellák felépítése garantálja:

Garázskapu lamella
Mint látszik a lamella több rétegből áll. Az ajakos tömítés elsőként a Hörmann fejlesztése volt. Gyakran megesett ugyanis, hogy a lamellák közötti rétegben hideg levegő áramlott. Ez gyakorlatilag azt eredményezte, hogy minden lamella találkozásánál volt egy hidegfolt. Ezt az ajakos tömítés tökéletesen megakadályozza, ezért minden Hörmann szekcionált garázskaput felszerelnek ezzel. A panelek belsejében speciális keverés környezetbarát PU hab található, ezt fedik el a rétegek.

Egy Hörmann szekcionált garázskapu esetében biztosak lehetünk benne, hogy az alkatrész beszerzésére mindig lesz lehetőség. Mind az új mind a használt szekcionált garázskapuknál a fontosabb (döntő többsége) az alkatrészeknek külön gyári számot kap, amivel akár 15-20 év távlatából is könnyedén tudunk alkatrészt beszerezni.

A garázskapu ár minden esetben sok tényezőtől függ, de általánosságban elmondható, hogy az árak kedvezőbbek a bordás (csíkos) motívumoknál. A szekcionált garázskapukra vonatkozó árlista kb. 300 oldal, így Önnek is kényelmesebb ha ajánlatot kér tőlünk, mi arra legkésőbb 48 órán belül (de általában még aznap) válaszolunk.

Sokan gondolják úgy, hogy ezek a szekcionált garázskapuk műanyagból készülnek. Valóban léteznek ilyen garázskapuk, de mint látja, a Hörmann kívül-belül acéllemez borítású garázskapukat gyárt!

Billenő vagy szekcionált garázskaput válasszak?

Ez a kérdés gyakran felmerül a választás elején. A gyakorlati válaszunk az, hogy billenő garázsajtót igazából csak teljesen fűtetlen sorgarázsokra ajánlunk, máshova egyáltalán nem. Ennek a legfőbb oka az, hogy a billenők csak szigeteletlenek lehetnek és utólagosan sem lehet szinte semmilyen módszerrel szigetelni. Ha mégis sikerül valahogy barkácsolni, úgy a szerkezetnél léphetnek fel problémák, mert ezeknél a kapuknál a rugóerő -gy a rugók is- pontosan vannak számolva és méretezve. Kis súlynövekedés esetén eltörhetnek, ami kellemetlen pluszköltségeket okoz nekünk. A szekcionált típusoknál van lehetőség arra, hogy utólagosan szigeteljük az LTE (nincs szigetelés szériában) kaput is, erre van gyári szigetelőlap megoldás is!

Összefoglalva tehát az esetek szinte 100%-ban a szekcionált garázsajtó a megoldás!