GSM kapunyitó – Távkapcsoló helyett használjon mobiltelefont!

Korábban is volt a piacon lehetőség arra, hogy a garázskapu vagy kapunyitó vezérlő automatikákhoz egy olyan GSM eszközt csatlakoztassunk, ami lehetővé teszi, hogy mobilunkkal nyithassuk-zárhassuk a garázskaput vagy utcai kapunyitót. Mint minden új dologgal, ezzel is kivártunk azért, hogy kinőhesse a “gyerekbetegségeit”. Mostanra kinőtte, így bátran merjük ajánlani!

Hogyan működik?

Az eszközbe egy SIM kártyát kell helyezni, ugyanúgy mint a mobiltelefonunkba. Az eszközbe előre felprogramozzuk, melyik telefonszám nyithatja a rendszert azaz a garázskaput vagy kapunyitót. Amikor érkezik egy bejövő hívás (a SIM kártya telefonszámára) akkor az eszköz eldönti, hogy a telefonszám érvényes-e vagy sem (azaz kinyithatja a kaput vagy sem). A telefonos kapunyitó éppen ezért csak hívószámkijelzéssel működik!

Biztonságos?

Minden telefonálást rögzít az eszköz, azaz minden bejövő hívás naplózásra kerül. Így pontos képet kap róla, ki-mikor ment el vagy érkezett meg, azaz mikor volt mozgásban a kapu. Az ismeretlen számokat az eszköz felismeri és nem engedi be. Lehetőség van extra funkciókra is a további biztonsági kiegészítők megadására is. (Például: Olyan telefonszám, akit csak 8-11:00-ig szeretnénk beengedni.) Minden külső eseményről -nem felprogramozott telefonszám próbálja nyitni a kaput- beállítható, hogy kapjunk SMS üzenetet.

Mobilos kapunyitó

Megéri váltani/ezzel rendelni a kaput?

A GSM kapunyitó eszköz gyakorlatilag 100 távkapcsolónak felel meg alapesetben is. A mobiltelefonunkat úgy is használjuk, így nem szükséges külön távkapcsoló vásárlása minden esetben. Sok esetben az eszköz használata biztonságosabb is, mint a távkapcsoló, hiszen a nyitások számítógépen naplózva van.

Példa felhasználás:

Vállalkozás telephelyi kapu üzemeltetése GSM kapunyitóval. Ki és belépő mobiltelefonszámok egyszerű nyomon követhetősége (ki-mikor ért be a munkahelyre,mikor hagyta el azt)

  1. Gyakori beszállítók saját autóval bejöhetek a területre reggel 08:00-15:00ig (beállítható), utána nem.
  2. Éjszaka bejöhetnek a biztonsági őrök autóval, illetve a logisztikai csapat. 08:00-04:00ig.
  3. Minden más alkalmazott 07:30-16:30ig.

Ez mind beállítható és kivitelezhető mindössze egyetlen eszközzel, a GSM mobilos nyitóval. De akár azt is megteheti vele, hogy kedvenc rokonát a tengerparton pihenve beengedi a lakásába.