Ne dőljön be a semmitmondó adatoknak! – garázskapu választási kisokos

A garázskapu-piacon folyó gazdasági verseny olykor olyan adatokkal bombázza le a vásárlókat, amelyek nem egészen pontosak vagy fontosak. Egyik ilyen téma az úgynevezett ’K’ hőtényező, magyarul a kapu hőszigetelő képessége.

 

Sokan, sokféleképpen értelmezik és hozzák nyilvánosságra, ezek az értékek azonban nem minden esetben tükrözik az elektromos garázskapuk valódi hőszigetelő képességét, hiszen laboratóriumi körülmények között állapították meg azokat. Nyilvánvalóan másképp viselkedik egy elektromos garázskapu az időjárási viszontagságok közepette, mint egyenletes laboratóriumi körülmények között. Ön ne dőljön be ezeknek a fontoskodó adatoknak, amelyek távol állnak a realitástól. A garázskapu anyaga meghatározó e tekintetben, hiszen másképp viselkedik egy műanyag garázskapu lap, és másképp a Hörmann garázskapu. A Hörmann elektromos garázskapu egy kívül-belül acéllemez borítású kapulapokból álló, legtöbbször szekcionált garázskapu, amelynek hőszigetelő képessége vetélkedik egy középkategóriás műanyag ablakéval.

Szekcionált Hörmann garázskapu

Gyakran kerül terítékre a garancia kérdése is. A Hörmann garanciális és szerviz háttere jelenleg verhetetlen a garázskapu piacon, még akkor is, ha nyilvánvalóan más garázskapu cégek is kínálnak szavatosságot. Fontos azonban megvizsgálni, mire terjed ki a garancia? A termékre, a szolgáltatásra, a beszerelésre, esetleg ahogy a Hörmannál, bizonyos mértékig mindegyikre? Szintén hasznos tudni, hogy pontosan mennyi időre terjed ki a jótállás. A gyakran néhány éve alapított cégek hosszú távú garanciája valódi biztonságot jelent-e a vevőnek, amikor egy cég élettartama olykor rövidebb a vállalt garancia időtartamánál. A Hörmann ötven éves technológiája és tapasztalata már önmagában garancia a jó döntéshez.

 

Néhány szempont azonban hasznos és fontos lehet garázskapu vásárlása előtt. Tanácsos még a házépítés, illetve a felújítás előtt konzultálni a Hörmann szakembereivel, mert ezzel sok pénzt megtakaríthat a leendő garázskapu tulajdonos. A bordás mintázatú garázskapu ára kedvezőbb, mint a kazettásé. A típus méretű garázskapu árfekvése előnyösebb, mint az egyedi méretre gyártotté. Több ilyen típusméret létezik, a legmegfelelőbb akár már a ház tervezésekor kiválasztható.  Ezekhez a garázskapukhoz az automatikát is kedvezőbb árban lehet beszerezni.

 

Ha ön időben konzultál szakembereinkkel a Hörmann garázskapu beépítéséről, megtudhatja, hogy a belső működtetés távkapcsoló nélkül is lehetséges egy nyomógombbal, így nem kell a távkapcsolót állandóan a zsebében hordoznia, ehhez azonban szükséges egy 230 voltos konnektor elhelyezése a garázsban. Amennyiben a kertkapu automatikát is működtetni kívánják, célszerű azt is erre az egy nyomógombra szereltetni.

 

A Hörmann garázskaput érdemes a beszerelés előtt két hónappal megrendelni, mert típustól függően 1,5-2 hónap a gyártási és szállítási ideje. Előfordulhat azonban az is, hogy az ön által megrendelt szekcionált garázskapu éppen raktáron van. Ebben az esetben egy hét alatt lebonyolítható annak beépítése, de ehhez azért szerencse is kell.